Räätälöidyt WordPress-nettisivut yritykselle

Rakennamme WordPress-pohjaisia verkkosivustoja, joiden haluamme olevan suorituskykyisiä, skaalautuvia ja positiivisella tavalla mieleenpainuvia.
Räätälöidyt WordPress-nettisivut yritykselle

Uuden projektin alkaessa perehdymme liiketoimintaasi ja määrittelemme projektin tärkeimmät tavoitteet ja sivustoa koskevat tarpeet: mikä on sivuston rooli liiketoiminnassa ja myyntiketjussa, mitä siltä odotetaan ja mitkä ominaisuudet koetaan tarpeellisiksi. Tietojen pohjalta sivusto suunnitellaan aidosti tarkoituksenmukaiseksi ja käyttäjäystävälliseksi. Jos kaikki tavoitteet eivät sujahda rakennusprojektin ensivaiheisiin, jatkamme kehitystä julkaisun jälkeen kohti haluttua määränpäätä.

Maailman suosituimpana sisällönhallintajärjestelmänä WordPress on helposti laajennettavissa suurella valikoimalla valmiita lisäosia ja alustan avoin lähdekoodi takaa, ettet jää toimittajaloukkuun. Sivuston tarvitessa lisäominaisuuksia, joihin WordPress nykyisine lisäosineen ei riitä, voimme toteuttaa räätälöidyn custom-ratkaisun sopivalla nykyteknologialla.

Emme kuitenkaan rakenna teknologia edellä vaan valitsemme käytetyt teknologiat projektin tarpeiden mukaan järkevästi. Joskus taas WordPressiä kevyempi ratkaisu voi olla perusteltu valinta.

Työkalut joustavaan sisällönhallintaan

Mukautettu WordPress-alustamme käyttää WP:n omaa, lohkopohjaista Gutenberg-editoria ja tarjoaa helppokäyttöisen, joustavan ja modernin lohkopohjaisen sisällönhallinnan.

Sisältöjen käsitteleminen ja lisääminen sivulle onnistuu lohkoina näppärästi parilla klikkauksella tai hiirellä raahaamalla. Lohkot mahdollistavat visuaalisesti näyttävien, vaihtelevien sivujen tuottamisen, mutta asettavat myös rajat, joilla sivuston ilme pysyy yrityksen brändin mukaisena sekä sivujen layoutit säilyvät ehjinä ja saavutettavina.

Käytön helpottamiseksi olemme vahvistaneet WordPressin lohkokirjastoa mielestämme tuikitarpeellisilla custom-lohkoilla. Työskentelyn tielle käyviä ominaisuuksia ja asetuksia on puolestaan karsittu pois.

Tämä teemanpoikanen – Pullus – tarjoaa sellaisenaan erinomaisen alustan joustavaan sisällönhallintaan myös vaativammille markkinointisivuille, mutta vasta asiakasprojektissa se kasvaa uudeksi, asiakkaan näköiseksi WordPress-sivustoksi tai -verkkokaupaksi.

Yrityksesi näköiset verkkosivut

Toteutamme jokaisen sivuston asiakaskohtaisesti räätälöiden ja sen käyttäjien tarpeet huomioiden.

Uskomme, että verkkopalvelun ilmeen on oltava enemmän kuin mekaaninen sovellus brändin typografiasta, väreistä ja kuvituksista – sivustolla on oltava luonnetta, jotta se jää mieleen, puhuttelee ja puhuttaa.

Vaikka samat suunnittelumallit – herot, kortit, karusellit – toistuvatkin verkossa loputtomiin, niillä toteutettujen sivustojen ei tarvitse olla samanlaisia.

Tiiminä meillä on yhteensä lähes 30 vuoden kokemus brändien parissa työskentelystä; rakensimme yrityksille niin brändinmukaisia nettisivustoja kuin itse brändejäkin. Voit siis luottaa projektimme lopputuloksen vastaavan yrityksesi ilmettä ja henkeä.

Luomme mielellämme uskottavan ilmeen myös sivustolle, jonka suunnittelun pohjaksi ei löydy valmista brändikirjaa tai graafista ohjeistoa – kuten pienemmällä tai aloittavälla yrityksillä usein tilanne on.

Emme nojaa toteutuk­sissamme sivunrakentajiin tai valmisteemoihin.

Sivunrakentajalisäosat eli ns. pagebuilderit saattavat nopeuttaa uuden sivuston toteuttamista, mutta hidastavat sen latautumista ja toimintaa julkaisun jälkeen. Tästä kärsii muun muassa sivuston käyttäjäkokemus ja hakukonenäkyvyys. Sivunrakentajat tarjoavat houkuttelevan määrän ominaisuuksia, mutta käytännössä runsaus voi osoittautua samankaltaiseksi kokemukseksi kuin himoitun, ylipaksun linkkuveitsen saaminen lapsena: “Kaikkeen” pystyvän työkalun mahdollisuudet kutkuttavat mieltä, mutta käytössä sen ominaisuudet ovatkin tiellä useammin kuin ne ovat avuksi, ja niinpä vaatimattomampi mutta käteen sopiva ja todellisiin käyttötarpeisiin vastaava monityökalu tai peruspuukko korvaa sen pian.

Sivunrakentajalla toteutetun sivuston – alunperin designerin suunnitteleman – ilmeen säilyttäminen siistinä, brändinmukaisena ja toimivana voi myös olla haaste kiireiselle ei-suunnittelijalle. Sivustojen – kenties yllättävän usein – tarvitsemaan räätälöintiin sivunrakentajalisäosista tulee kehittäjälle raskas lisäkerros luovittavaksi ja huomioitavaksi.

Gutenberg on WordPressin oma, sisäänrakennettu vastike raskaille sivunrakentajalisäosille. Se on helppokäyttöinen sekä niitä huomattavasti keveämpi ja nopeampi. Lohkopohjaisella editorilla voit keskittyä sisällöntuotantoon ja asettelun merkityksellisiin linjoihin kompastumatta designin yksityiskohtiin, jotka noudattavat toteutustavan ansiosta sivuston alkuperäistä designia ja brändi-ilmettä automaattisesti.

Laadukkaita valmisteemoja markkinoilta löytyy runsaasti, mutta teeman sopivuus tarkoitukseen voi olla vaikea varmentaa tutustumatta siihen perusteellisesti. Toteuttajan näkökulmasta teeman käyttöönottaminen tyypillisesti vaatii huomattavaa perehtymistä ja opettelemista ennen kuin sitä voi hyödyntää tehokkaasti. Koska teema päätyy harvoin sellaisenaan sivuston käyttöön, vaadittujen muutosten suunnittelu ja tekninen toteutus jää valitettavan usein helposti “rääppimiseksi”, jossa vanhan päälle kasataan enemmän tai vähemmän huterasti uutta ilmettä ja koodia – mikä ei tietenkään pidemmällä jänteellä ole järkevää. Jos taas toteuttaja tutustuu hankkimaansa laadukkaaseen, yleisluontoiseen teemaan perusteellisesti ja hyödyntää sitä toistuvasti projekteissaan, ympyrä sulkeutuu ja voidaan kysyä, miksei tuolloin hyödynnettäisi täysin omaa, notkeaa täsmätoteutetusta.

Itse rakentamallamme alustalla tiedämme tarkasti, kuinka toteuttamamme ratkaisut toimivat, ja uusien ominaisuuksien lisääminen sekä vanhojen kehittäminen on helpompaa. Sivuston sisältö ei ole tuolloin turvonnutta spagettikoodia eikä projektin lopputulos tilkkutäkki, joka on sekä sisällöntuottajalle että kehittäjälle vaikea hallita, ylläpitää ja kehittää.

Etsitkö laadukkaan verkkosivuston toteuttajaa? Tarvitsevatko nykyiset nettisivut uudistamista?

Ota yhteyttä ja jutellaan projektistasi!